کاخ های تاریخی تهران/ عمارت ها و کاخ های تهران

کاخ های تاریخی تهران/ عمارت ها و کاخ های تهران

 

کاخ های تاریخی تهران/ عمارت ها و کاخ های تهران

 

 

کاخ های تاریخی تهران عمارت ها و کاخ های تهران

کاخ های تاریخی تهران عمارت ها و کاخ های تهران

 

عمارت ها و کاخ های تهران که برخی برای بازدید عموم آزاد است و برخی نه!! یکی از اون امکان های خوب در تهرانِ برای اینکه تهران رو از زاویه دیگری هم نگاه کنیم. معماری، آدم هایی که با هزاران تمنا و تصور و با سلیقه های زیبایی شناسانه شون در این عمارت ها زندگی می کردن و… عمارت های تهران تاریخ زنده معماری و سرگذشت ماست.

 

کاخ سعدآباد

 

کاخ سعدآباد

کاخ سعدآباد

مجموعه ای از بناهای تاریخی در فضایی به وسعت ۳۰۰ هکتار، در شمالی ترین و خوش آب و هواترین نقطه شهر تهران . یکی از زیباترین مجموعه های فرهنگی و هنری شهر تهران رو شامل می شه که به کاخ سعدآباد مشهوره. بخشی از این مجموعه در اختیار نهاد ریاست جمهوریه و بقیه فضا، در طول سال میزبان علاقمندان به تاریخ ایرانه. کاخ های موجود در مجموعه، در زمان قاجار ساخته شده اند و سکونتگاه ییلاقی شاهان قاجار بوده اند.

کاخ سعدآباد

 

 

کاخ سعد‌آباد تهران در دامنه رشته‌کوه البرز و در شمالی‌ترین و خوش آب و هواترین منطقه تهران واقع شده است. با حدود ۱۸۰ هکتار مساحت، مجموعه سعدآباد شامل جنگل طبیعی، چشمه‌سار، قنات‌، باغستان‌، گلخانه‌ و خیابان می‌شود. در زمان قاجار از این کاخ به عنوان محل استقرار تابستانی شاهان قاجار استفاده می‌شد و در زمان پهلوی اول نیز، استراحتگاه او به شمار می‌رفت. کاخ سعدآباد بعدها به پهلوی دوم رسید و او در ساختمان‌های کاخ، تغییرات و اصلاحات متعددی ایجاد کرد. مجموعه کاخ سعدآباد شامل ۱۸ موزه مختلف است که در گذشته ساختمان هر کدام از آنها، کاخ اختصاصی یکی از اعضای خانواده شاهنشاهی بوده است. از جمله مهم‌ترین موزه‌های دایر در مجموعه کاخ سعدآباد می‌توان به کاخ موزه سبز، موزه برادران امیدوار، موزه استاد فرشچیان و موزه هنرهای زیبا اشاره کرد.

 

 

کاخ سعدآباد

آدرس کاخ سعد آباد :

سعدآباد دو درب ورودی اصلی دارد:

 

درب دربند:

وسیله نقلیه عمومی: هر جای تهران که هستید با متروی خط 1 به آخرین ایستگاه آن (تجریش) بیایید. با استفاده از اتوبوس های خطوط مختلف نیز میتوانید به میدان تجریش بیایید. میدان تجریش (ابتدای خیابان جعفری) و میدان قدس (جنب ایستگاه مترو) تاکسی هایی برای رسیدن به میدان دربند دارند.

خودرو شخصی: از میدان تجریش خیابان دربند (ضلع شمالی میدان) را تا انتها بالا بیایید تا به میدان دربند برسید. مجموعه فاقد پارکینگ است و شما باید در میدان و یا اطراف آن خودرو خود را پارک نمایید.

 

درب زعفرانیه:

وسیله نقلیه عمومی: هر جای تهران که هستید با متروی خط 1 به آخرین ایستگاه آن (تجریش) بیایید. با استفاده از اتوبوس های خطوط مختلف نیز میتوانید به میدان تجریش بیایید. میدان تجریش تا ورودی زعفرانیه سعدآباد فاقد خطوط تاکسی رانی مستقیم است. باید درضلع غربی میدان تجریش (خیابان شهید ملکی) تاکسی های آصف یا اسدآباد را سوار شوید و سر خیابان شهید طاهری پیاده شوید. سپس باید حدود ده دقیقه تا سعدآباد پیاده بیایید.

خودرو شخصی: از میدان تجریش به خیابان ولیعصر وارد شوید. خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه سابق) درسمت راست شماست. آنرا تا انتها بیایید. بعد از چراغ قرمز دست راست وارد خیابان شهید طاهری شده و آن را نیز تا انتها بیایید. مجموعه فاقد پارکینگ است و شما باید در خیابان های اطراف خودرو خود را پارک نمایید.

پیشنهاد ویژه: اگر از وسایل نقلیه عمومی استفاده میکنید و در ابتدای ورود نیاز به مراجعه به واحد روابط عمومی و یا حراست ندارید، ورودی دربند برای شما راحت تر خواهد بود.

اگر از خودرو شخصی استفاده میکنید در خیابان های اطراف درب زعفرانیه جای پارک راحت تر پیدا میکنید.

 

 

 


قصر قاجار

 

قصر قاجار

قصر قاجار

 

قصر قاجار، نام یکی از کاخ‌های عصر قاجاریان در تهران است که بنای آن یکی از قدیمی‌ترین قصرهای پادشاهان قاجار به‌شمار می‌آید. از این قصر که در نزدیکی چهارراه قصر امروزی یا همان ایستگاه قصر، واقع در محل تلاقی جاده قدیم شمیران (خیابان دکتر شریعتی) با خیابان عباس‌آباد (خیابان بهشتی امروزی) واقع بود، در عصر رضاشاه پهلوی نابود گردید و به جای آن زندان قصر ایجاد گردید.

 

ویژگی‌های بنا

 

قصر قاجار

قصر قاجار

 

این بنای وسیع که در راه قدیم تهران به شمیران قرار داشت، در بالای تپه‌ای واقع بود، و چهار برج مراقبت در چهارسوی آن قرار داشت. در ضمن این بنا فاقد پنجره‌های بیرونی بود و از این جهت بیشتر از آن که به یک کاخ پادشاهی شبیه باشد، به یک قلعه نظامی شباهت داشت.

باغ‌های بسیار بزرگی در اطراف این بنا واقع بود، که به وسیلهٔ استخرها و نهرهای زلال و پُرآبی از یکدیگر مجزا می‌شدند؛ و روی قطعه زمین‌های مطبقی احداث شده بودند. ورودی قصر دارای بالا خانه‌ای بود که چشم‌انداز زیبایی از صحرا، شمیران، تهران، خرابه‌های ری و نجف آباد، کاخ‌های اشرف آباد و دوشان تپه داشت و اطراف و بناها از آن بالا به خوبی دیده می‌شدند.

 

مسیر های دسترسی به باغ موزه قصر

مسیر با اتومبیل شخصی:

1- اتوبان شهید صیاد شیرازی – خروجی پلیس شریعتی – میدان پلیس – باغ موزه قصر

2- انتهای خیابان شهید مطهری – بعد از تقاطع دکتر شریعتی – میدان پلیس – باغ موزه قصر

مسیر دسترسی حمل و نقل عمومی(مترو):

ایستگاه مترو شهید مفتح – انتهای خیابان مطهری بعد از تقاطع دکتر شریعتی – باغ موزه قصر

 

مسیر دسترسی حمل و نقل عمومی(اتوبوس):

پایانه امام خمینی (ره) – اتوبوس های میدان معلم – ایستگاه روبروی باغ موزه قصر

پایانه میدان رسالت – اتوبوس های پیچ شمیران – ایستگاه میدان پلیس – باغ موزه قصر

پایانه میدان امام حسین (ع) – اتوبوس های شهید بهشتی – ایستگاه تقاطع پلیس شریعتی – خیابان پلیس – باغ موزه قصر

پایانه اتوبوس پیچ شمیران – اتوبوس های رسالت – ایستگاه تقاطع پلیس شریعتی – خیابان پلیس – باغ موزه قصر

پایانه شهید بهشتی – اتوبوس های میدان امام حسین (ع) – ایستگاه انتهای خیابان مطهری تقاطع شریعتی – باغ موزه قصر

 

 

 


کاخ سلطنت آباد

کاخ سلطنت آباد

کاخ سلطنت آباد

 

این کاخ در سال ۱۲۶۵ هجری شمسی به فرمان ناصرالدین شاه، در جلگه شرقی قریه رستم‌آباد، ساخته شد. معماری، سبک ساختمان کاخ و تزیینات گچبری آن معرف هنر دوره قاجار است و کوبی زرینی، که نشانه کاخ سلطنتی بود، برفراز بلندترین نقطه شیروانی بام جای داده شده بود. قسمتی از این کاخ توسط رضاشاه پهلوی تخریب شد واز مجموعه بناهای یاد شده این کاخ تنها عمارت حوضخانه، تالار آینه و برج سلطنت آباد بجا مانده، که اکنون در اختیار ارتش است و کارهای تشریفاتی ارتش در آن مکان انجام می‌شود.

 

کاخ سلطنت آباد

کاخ سلطنت آباد

 

سلطنت آباد بزرگترین باغ و یکی از کاخ های ییلاقی ناصرالدین شاه در شمیران بود. از مجموعه بناهای کاخ سلطنت آباد، تنها عمارت حوضخانه، تالار آینه و برج سلطنت آباد بجا مانده، که امروزه در اختیار وزارت دفاع است. مجموعه ای که به حکم ناصرالین شاه ساخته و به حکم رضاه شاه تخریب شد.
این بنای تاریخی در دوران قاجاریه ساخته شد و شامل چند عمارت کوچیک و بزرگ با فواره های دلفریب و یه استخر بود .

 

کاخ سلطنت آباد

کاخ سلطنت آباد

این مجموعه در دوره رضاخان تبدیل به کارخانه مهمات سازی شد .ساخت کاخ سلطنت آباد به سال۱۳۰۵ هجری قمری مربوط می شه .

 

آدرس : تهران، خیابان پاسداران، نرسیده به میدان نوبنیاد، خیابان سلطنت آباد

 

 

 

 

 


کاخ نیاوران

 

کاخ نیاوران

کاخ نیاوران

 

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در باغ بزرگی به مساحت حدود 11 هکتار در شمال تهران قرار دارد که از زیبایی و جذابیت طبیعی و تاریخی فراوانی برخوردار می باشد. بناهای این مجموعه متعلق به دوره های قاجار و پهلوی می باشد.

 

ابتدا شاهان قاجار این مکان خوش آب و هوا را جهت اقامت ییلاقی خویش برگزیدند. فتحعلی شاه قاجار برای تفریحات تابستانی خود دستور می دهد تا در منطقه ای خوش آب و هوا خارج از شهر تهران که وسعتی بسیار کمتر از امروز داشت باغی مصفا بسازند. درکنار روستایی که «گُرده وی» یا «گُرده به» خوانده می شد و در نیاوران امروز قرار داشت به جای نیزاری که در همسایگی روستا واقع بود باغ را ساختند. باغ ییلاقی فتحعلی شاه که در جای نیزار ایجاد شد را «نی آوران» نامیدند که بعدها به نام «نیاوران» مشهور شد. محمدشاه نیز در همین باغ بنای کوچک و ساده ای بنا کرد و به دنبال او ناصرالدین شاه «کاخ صاحبقرانیه» را در این باغ ساخت. آخرین بنایی که در دوران قاجار در این باغ ساخته شد مشهور به کوشک احمدشاهی است.

 

کاخ نیاوران

کاخ نیاوران

 

در زمان حکومت پهلوی دوم، برخی از بناهای کوچک این باغ تخریب شد و کاخ نیاوران با سبکی مدرن جهت سکونت وی و خانواده اش ساخته شد.

اکنون محوطه کاخ شامل کاخ اختصاصی نیاوران، کاخ صاحبقرانیه و موزه حوضخانه، کوشک احمدشاهی، موزه جهان نما، کتابخانه اختصاصی، موزه خودروهای اختصاصی کاخ نیاوران و باغ کتیبه ها می باشد.

 

در سال 1357 این کاخ توسط نیروهای انقلابی تسخیر شد و در سال 1360 به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحویل داده شد. در سال 1365 کاخ موزه نیاوران برای اولین بار گشایش یافت. در سال 1368 مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی در محل مدرسه اختصاصی راه اندازی شد و یکسال بعد فضاهای جانبی آن به خوابگاه پسران اختصاص یافت.

 

در سال های بعد موزه جهان نما (1376)، کاخ صاحبقرانیه و موزه حوضخانه (1377)، کوشک احمدشاهی (1379)، کتابخانه سلطنتی (1383) و موزه خودروهای اختصاصی (1391) نیز در معرض بازدید عموم قرار گرفت.

 

نیاوران، نام مجموعه ای فرهنگی تاریخی در شمال تهران است که یکی از جاذبه های تماشایی پایتخت به شمار می رود و تماشای مناظر چشم نواز را برای ساکنان و مهمانان این شهر همیشه بیدار، ممکن می کند. این مجموعه باغی با دیدنی های بسیار است که هر گوشه اش نشانی از تلفیق تاریخ و طبیعت را در خود دارد.

 

کاخ نیاوران

کاخ نیاوران

 

در جای جای این باغ بناهای چشم نواز جلوه گری می کنند که با نگاه کردن به آنها ناخودآگاه توقف خواهید کرد. همه بناها از برابر چشمان تان گذر کرده و تصویری ماندگار را در ذهن تان حک می کنند. پیش از این گشتی در این باغ زدیم و نگاهی گذرا به آن داشتیم؛ سپس قدم گذاشتن به درون بناهای آن را آغاز کردیم تا ببینیم در ساختمان های تاریخی آن چه می گذرد. امروز هم می خواهیم راهی این باغ شویم و به قلب یکی از این بناها برویم تا اجازه دهیم تاریخ از برابر دیدگان ما عبور کند.

 

انتخاب میان بناهای چشم نواز باغ نیاوران که سرشار از قصه های ناگفته هستند بسیار سخت است؛ اما این بار کاخ نیاوران در شمال شرقی باغ ما را به دنیای درون خود می کشاند. کاخی که آخرین پادشاه ایران و خانواده اش در آن روزگار گذراندند و اتفاقات زیادی را در آن رقم زده اند. عنوان مدرن ترین بنای باغ نیاوران به این کاخ اختصاص می یابد که عمر چندانی هم ندارد؛ اما یکی از جلوه گاه های هنر معماری به شکلی مدرن است.

 

 

کاخ نیاوران

کاخ نیاوران

 

آدرس کاخ نیاوران، ساعت کار

کاخ نیاوران در میدان شهید باهنر که همان نیاوران است، واقع شده است.

ساعت کار کاخ نیاوران در نیمه اول سال همه روزه (شنبه تا جمعه، به جز ایام سوگواری که در تقویم تعطیل رسمی هستند) از ۸ صبح تا ۱۸ و در نیمه دوم سال همه روزه (شنبه تا جمعه، به جز ایام سوگواری که در تقویم تعطیل رسمی هستند) از ۸ صبح تا ۱۷ است.

 

 

 

 


 

حوض‌خانه باغ قدیم نگارستان

 

حوض‌خانه باغ قدیم نگارستان3

حوض‌خانه باغ قدیم نگارستان

 

حوض خانه باغ قدیم نگارستان تهران در باغ نگارستان است و در عهد فتحعلی شاه و محمد شاه قاجار به شکل هشت گوش، با شاه نشین‌های سبک زندیه ساخته شده و مزین به گچبری‌های عالی است. اکنون حوض خانه باغ قدیم نگارستان تهران به محل موزه هنرهای ملی تبدیل شده است و در داخل حیاط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت دانشکده سابق علوم اجتماعی تهران در شمال میدان بهارستان قرار دارد. ذکر این نکته خالی از فایده نیست که محل دانشکده علوم اجتماعی تهران نیز به موزه دانشگاه تهران تبدیل شده است.

 

حوض‌خانه باغ قدیم نگارستان

حوض‌خانه باغ قدیم نگارستان

 

باغ موزه نگارستان یکی از جاذبه‌های گردشگری تهران قدیم است که در دل پایتخت واقع شده است. این باغ سرسبز و زیبا با معماری چشم‌گیر و قدمت تاریخی به یکی از محل‌های جذاب و محبوب برای گردشگران ایرانی و خارجی تبدیل شده است. جوانان بسیاری عصرها در این باغ‌موزه دورهم جمع می‌شوند، عکس می‌گیرند و از بودن در کنار هم در چنین محیط نوستالژی و سرسبزی لذت می‌برند

 

این بنا به سبک معماری کوشک ساخته شده است که دو عمارت عالی به نام‌های دلگشا و تالار قلمدان داشت. اتاق‌هایی با درهای چوبی و دو تالار بزرگ در اطراف ساختمان مرکزی این باغ وجود دارد. این باغ دارای ۶۴ اتاق، چهار تالار، کتابخانه با چهار سالن و ۶۰۰ متر زیربنا است. تالارها با آینه‌کاری، نقوش طلایی و چلچراغ‌های باارزش مزین شده و تابلوهای آن به دست هنرمندانی چون میرزا جانی نقاش، میرزا بابا نقاش و عبدالله خان نقاش باشی کشیده شده است. در ابتدا این باغ وسعت بسیاری داشته؛ اما در حال حاضر بخش اعظمی از آن از بین رفته و در معرض تخریب‌های بسیار قرار گرفته است.

 

حوض‌خانه باغ قدیم نگارستان

حوض‌خانه باغ قدیم نگارستان

 

آدرس

تهران، میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، خیابان شریعتمدار رفیع

 

 

 


کاخ گلستان

 

کاخ گلستان

کاخ گلستان

 

مجموعه‌ی کاخ گلستان، یادگاری به‌ جا مانده از ارگ تاریخی تهران، محل اقامت شاهان سلسله‌ی قاجار و از زیباترین و کهن‌ترین بناهای پایتخت دویست ساله ایران به حساب می‌آید. سابقه تاریخی ارگ سلطنتی که محدوده مکانی آن از شمال به خیابان و میدان امام خمینی(ره)؛ سپه سابق، از غرب به خیابان خیام، از شرق به خیابان ناصر خسرو و از جنوب به خیابان پانزده خرداد و میدان ارگ محدود می‌شود، به روزگار صفویه باز می‌گردد.

 

کاخ گلستان

کاخ گلستان

 

اگر چه تاريخچه‌ كاخ گلستان به زمان شاه عباس صفوی‌ برمی گردد اما در سلسله‌های بعد نیز كم و بيش مورد توجه واقع شده تا اينكه در عهد كريمخان زند اين مجموعه با ساخت ديوانخانه‌ای دچار تغييرات اساسی شده است. ولی اهميت واقعی ارگ را می‌توان به دوران آقا‌ محمدخان قاجار نسبت داد.در عهد ناصرالدين شاه قاجار، كاخ گلستان به واسطه مدت حكومت او (نزدیک به ۴۹ سال) و ديدار او به عنوان اولين پادشاه ايران از اروپا در سه سفر خود، دستخوش تغييرات اساسی و متاثر از اروپا شد.اگر چه در دوران سه پادشاه آخر سلسله قاجاريه (مظفرالدين شاه ، محمدعلی شاه و احمدشاه قاجار) تا انقراض اين سلسله، ارگ سلطنتی از لحاظ معماری، تغييرات خاصی را به خود نديد ولی تاريخ آن با وقايع سياسی فوق‌العاده موثری مانند انقلاب مشروطه و تبعات ناشی از آن توام و عجين شد كه بخشی جدائی‌ناپذير از حافظه تاريخی ملت ايران را تشكيل می‌دهد.كاخ گلستان با قدمتی كه به ۴۴۲ سال می‌رسد، يكی از منحصر به‌ فردترين مجموعه‌های تاريخی ايران است. اين مجموعه با اين قدمت نه تنها بيانگر بخش مهمی از تاريخ هنر اين مرز و بوم است بلكه به واسطه رخدادهای فوق‌العاده موثر اتفاق افتاده در آن يا به نوعی مرتبط با آن، به مجموعه‌ای بی‌بديل و سندی زنده از مهم‌ترين بخش تاريخ ايران تبديل شده است.

 

دسترسی:

بازدید کننده گرامی شما می توانید جهت دسترسی به کاخ گلستان از ایستگاه های متروی میدان 15 خرداد(مبدان ارگ) و میدان امام خمینی(میدان توپخانه) استفاده نمائید. پایانه های اتوبوسرانی میدان امام خمینی و قورخانه نیز برای این منظور در دسترس می باشند. خاطر نشان می گردد تردد وسایل نقلیه در خیابان ها و محدوده منتهی به کاخ گلستان ( باب همایون – صور اسرافیل- داور – سبزه میدان ) ممنوع می باشد.

 

تلفن مستقیم روابط عمومی:33956662

تلفن داخلی:8-33113335 داخلی 165

آدرس: تهران، خیابان پانزده خرداد، ضلع شمالی میدان ارگ، کاخ گلستان

کدپستی: 1114943361

صندوق پستی: 4595-11365

نمابر: 33111811-21(98+)

 

 

 


 کاخ مرمر

 

 کاخ مرمر

کاخ مرمر

 

در تقاطع خیابان سپه و پهلوی ، امام خمینی و ولیعصر کنونی تهران عمارتی زیبا و کهنسال به نام کاخ مرمر واقع شده است. بنایی زیبا در وسعتی بیش از سه هزار و 500 متر که به دستور رضا شاه پهلوی در سال 1313ساخته شد. گفته می شود رضا شاه دستور ساخت این عمارت را برای نشان دادن اقتدار خویش داده است. نام کاخ مرمر از مرمرهای سبز رنگی که نمای بیرون آن را زینت داده، برگرفته شده است. معماری این بنا توسط فردی ایرانی ارمنی بنام لئون تادوسیان طراحی شده و تلفیقی از سبک شرق و غرب دارد. این کاخ در سال 1355 تا 1357 به صورت موزه در آمد و در آن آثاری نظیر لباس افسری و کلاه گلوله خورده شاه در زمان ترور در معرض نمایش گذاشته شد. کاخ مرمر در روزهای انقلاب به مقر کمیته انقلاب اسلامی تبدیل شد و از اواسط دهه ی 1370 به مجمع تشخیص مصلحت نظام واگذار گردید. کاخ مرمر یک سند زنده جهت مطالعه ی گنجینه ی تاریخ ایران در زمان پهلوی است. عمارتی زیبا که گشت و گذاری در دل تاریخ را برای گردشگران فراهم می کند.

 

 کاخ مرمر

کاخ مرمر

 

آدرس کاخ مرمر تهران

تقاطع خیابان امام خمینی و خیابان ولیعصر

ساعت کاری کاخ مرمر بازدید از این مکان در اکثر روزهای سال برای عموم آزاد نیست.

 

مسیرهای دسترسی به کاخ مرمر تهران

با وجود شلوغی ها و طرح ترافیک میدان امام خمینی، بهترین راه برای رفتن به کاخ مرمر، استفاده از مترو است. ایستگاه های دانشگاه امام علی، حسن آباد و امام خمینی که در خط فرهنگسرا – صادقیه قرار دارند، بسیار به کاخ نزدیک هستند. هم چنین میتوانید از اتوبوس های تندرو که در پایانه های اطراف میدان امام خمینی ایستگاه دارند استفاده کنید.

 

 

 


کاخ فرح‌آباد (قصر فیروزه)

 

کاخ فرح‌آباد (قصر فیروزه)

کاخ فرح‌آباد (قصر فیروزه)

 

کاخ فرح آباد یا قصر فیروزه در تهران، انتهای خیابان پیروزی واقع شده است.

این کاخ مربوط به دوره قاجار در دوشان‌تپه به دستور مظفرالدین شاه قاجار ساخته شد.

کاخ سلطنتی فرح‌آباد در سال 1281 خورشیدی در دهکده فرح‌آباد، در شرق تهران آغاز شد و پس از دوسال به پایان رسید.

قصر فیروزه با الگو گرفتن از طرح كاخ تروكادرو پاریس، به شكل نیم دایره و با چند ردیف ایوان‌های روباز دورتا دور ساختمان ساخته شد. گنبدی فیروزه‌ای بر سقف کاخ قرار گرفته است.

باغ و کاخ فرح آباد در اصل از سه محوطه مختلف تشکیل شده است‌. محوطه اول، محل سکونت مستخدمان قصر و یک اصطبل آجری‌، محوطه دوم، باغ کوچک و محوطه سوم نیز باغ و استخر بسیار بزرگی بوده است‌.

در طراحی باغ، قرینه ‌سازی در نظر گرفته نشده است و به نیمه شرقی آن بیش از نیمه غربی پرداخته شده است. معماری كاخ سراسر اروپایی است.

در زمان محمد علی شاه توجه زیادی به کاخ فرح آباد نشد و به همین خاطر در دوره او قصر از رونق افتاد. در دوره سلطنت احمد شاه، کاخ فرح آباد رونق گذشته خود را بازیافت و عمارت اندرونی به آن اضافه شد.

 

کاخ فرح‌آباد (قصر فیروزه)

کاخ فرح‌آباد (قصر فیروزه)

 

در دوره پهلوی نیز، رضا شاه اهمیتی به این كاخ نداد، و در دوره محمدرضا شاه بود که کاخ بازسازی و دگرگون شد و با نام قصر فیروزه شناخته شد و سپس در پیرامون و دامنه‌های سرسبز آن منطقه خانه‌های ویلایی اشرافی ساخته شد.

بعد از انقلاب اسلامی، این منطقه کاربری نظامی پیدا کرد. پس از چند سال این کاخ به موزه نیروی دریایی سپاه پاسداران تبدیل شد، اما اجازه بازدید همگانی از آن داده نمی‌شود.

این اثر در تاریخ 20 بهمن 1355 با شماره ثبت 1331 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

آدرس : بزرگراه شهید یاسینی، شهید دورا

 

 

برچسب ها :

کاخ های تاریخی تهران, عمارت ها و کاخ های تهران,کاخ سعدآباد,قصر قاجار, کاخ سلطنت آباد,حوض‌خانه باغ قدیم نگارستان,کاخ گلستان, کاخ مرمر,کاخ فرح‌آباد (قصر فیروزه)

لطفا نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

خرید کارتریج لیزری

خرید کارتریج

خرید کارتریج لیزری

خرید کارتریج لیزری

لیزری

 

باشگاه دفاع شخصی

کلاس دفاع شخصی

شارژ کارتریج

شارژ کارتریج,تعمیرات پرینتر

بهترین قالیشویی مشهد

بهترین قالیشویی مشهد

بهترین قالیشویی مشهد

بهترین قالیشویی مشهد

روانشناس خوب در تبریز

کارتریج ایرانی پردیس

دفاع شخصی کاربردی

کلاس دفاع شخصی

خرید کارتریج لیزری

خرید کارتریج لیزری

خرید کارتریج لیزری

خرید کارتریج لیزری

 

بالا