موزه های تهران/برترین موزههای تهران
موزه های تهران
برترین موزههای تهران
برترین موزههای تهران که باید از آنها بازدید کرد
در این مقاله مهمترین موزههای شهر تهران معرفی شده و درباره راههای دسترسی به آنها، ساعت بازدید وبخشها و ویژگیهایشان توضیح داده شده است.
شهر تهران از جمله شهرهایی است که در طول سال مقصد گردشگری ایرانیان و ایرانگردان بسیاری قرار میگیرد؛ و جاذبههای گردشگری آن نیز به همان نسبت رو به افزایش است. اما در این میان تعدادی از جاذبههای گردشگری از اهمیت بیشتری برخوردا هستند که در سفر به تهران نباید بازدید از آنها را از دست داد. ما در این مقاله به توضیح تعدادی موزه برتر شهر تهران پرداختهایم.
۱- کاخ موزه گلستان
آدرس کاخ موزه گلستان: خیابان پانزده خرداد، میدان ارگ
راههای دسترسی: این کاخموزه به به متروی پانزده خرداد و متروی امام خمینی نزدیک بسیار است. پایانه اتوبوسهای میدان امام خمینی و قورخانه نیز به منظور همین دسترسی است. در این محدوده خیابانهای منتهی به کاخ گلستان از جمله ( باب همایون، صور اسرافیل، داور، سبزه میدان) سنگفرش شده و تردد وسایل نقلیه بدون هماهنگی با شهرداری در آن ممنوع است.
ساعت بازدید: کاخ موزه گلستان که در ساعت بازدید از این مجموعه در ۶ ماه اول سال از ساعت۹ صبح تا ۱۷:۳۰ (فروش بیط تا ساعت ۱۶:۳۰) و در ۶ ماه دوم سال از ساعت ۹ تا ۱۶:۳۰ (فروش بلیط تا ساعت ۱۵:۳۰)
بخشها و اشیا موزه: تابلوهای نقاشی متعلق به دوره قاجار، اشیا اهدایی به پادشاهان قاجار، بنایی متعلق به عهد ناصری، بنایی مربوط به دوره فتحعلی شاه با تزئینات معماری، حوضخانه عمارت بادگیر شامل عکسّای تاریخی دوره قاجار و موزه مردمشناسی
۲- کاخ سعدآباد
آدرس کاخ سعدآباد: خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری
راههای دسترسی: کاخ سعدآباد دارای دو درب است: درب دربند و درب زعفرانیه. برای رسیدن به هر دو درب میتوانید از وسایل نقلیه عمومی مانند مترو برای رسیدن به میدان تجریش استفاده کنید و سپس از تاکسیهایی که شما را به موزه میرسانند بهرهمند شوید. به این منظور میتوانید در ضلع غربی میدان تجریش ( خیابان شهید ملکی) تاکسیهای آصف یا اسد آباد را سوار شوید و سر خیابان شهید طاهری پیاده شوید، که با درب زعفرانیه کاخ سعدآباد ده دقیقه پیادهروی فاصله دارد. این مجموعه فاقد پارکینگ است و اگر خودرو شخصی به همراه میبرید، باید آن را در خیابانهای اطراف پارک کنید.
ساعت بازدید: این موزه همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ میزبان بازدیدکنندگان است. فروش بلیت تنها تا ساعت ۱۷ انجام میشود.
بخشهای موزه: کاخ موزه ملت، کاخموزه سبز، موزه پوشاک سلطنتی، موزه خط و کتابت میرعماد، موزه استاد حسین بهزاد، موزهسلاحهای دربار، موزه آشپزخانه سلطنتی، موزه برادران امیدوار، موزه هنر ملل، موزه هنرهای زیبا، موزه استاد فرشچیان، موزه آب
۳- کاخ نیاوران
آدرس کاخ نیاوران: میدان شهید باهنر (نیاوران)، مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران
راههای درسترسی: برای درسترسی به این موزه، از سمت دارآباد و کاشانک از طریق خیابان پور ابتهاج، و از سمت میدان نوبنیاد میتوان از طریق خیابان پاسداران اقدام کرد.
ساعات بازدید: ساعات بازدید از موزه در نیمه اول سال از ساعت ۹ تا ۱۹ و ساعت فروش بلیط تا ساعت ۱۸ است. در نیمه دوم سال نیز بازدید از موزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۷ عصر، و فروش بلیط تا ساعت ۱۶ است.
بخشهای موزه: کاخ صاحبقرانیه، کاخ اختصاصی نیاوران، کوشک احمدشاهی، موزه جهاننما، موزه کتابخانه سلطنتی، موزه خودروهای اختصاصی کاخ نیاوران و باغموزه کتیبهها
۴- موزه ملی ایران
آدرس موزه ملی ایران: میدان امام خمینی، خیابان امام خمینی، ابتدای خیابان سی تیر، خیابان پروفسور رولن، شماره یک
راههای دسترسی: برای دسترسی به این موزه میتوان از طریق متروی میدان حسنآباد و میدان امام خمینی اقدام کرد.
ساعات بازدید: ساعات بازدید این موزه در ۶ ماه اول سال از ساعت ۹ تا ۱۹، و در ۶ ماه دوم سال از ساعت ۸ تا ۱۷ است.
بخشهای موزه: این موزه قدیمی ترین، بزرگترین و مهمترین موزه کشور است که در سال ۱۳۱۶ تاسیس شده است؛ و شامل دو موزه ایران باستان و دوران اسلامی است.
۵- موزه علوم زمین شناسی ایران
آدرس موزه علوم زمین شناسی: ضلع غربی میدان آزادی، بلوار معراج، جنب سازمان نقشه برداری
راههای دسترسی: این موزه در نزدیکی ترمینال اتوبوسرانی غرب، بیآرتی میدان آزادی و ایستگاه متروی آزادی واقع شده است. همچنین بزرگراه نیز به این موزه نزدیک بوده و محل آن خارج از محدوده طرح ترافیک قرار دارد.
ساعات بازدید: موزه از شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۱۵ بعد از ظهر پذیرای بازدیدکنندگان است.
بخشهای موزه: بخش وسایل معدنکاری قدیمی و اشیا باستانشناسی، بخش سنگها، بخش کانیها، بخش کانیهای قیمتی و نیمه قیمتی، بخش سنگوارهها، بخش سنگواره مهرهداران، بخش شهابسنگها، بخش آثار استخوانی، بخش سنگواره ردپا و تخم دایناسور و سالن نمایش فیلمهای زمینشناسی و علوم وابسته.
۶- کتابخانه و موزه ملی ملک
آدرس کتابخانه و موزه ملی ملک: خیابان امام خمینی، خیابان ملل متحد (باغ ملی)
راههای دسترسی: از ایستگاه متروی امام خمینی میتوان با چند دقیقه پیاده روی، به سادگی به این موزه دسترسی پیدا کرد.
ساعت بازدید: این موزه در 6 ماه اول سال از ۸:۱۵ لغایت ۱۶:۴۵، و در ۶ ماه دوم سال از ۸:۳۰ لغایت ۱۶:۱۵ پذیرای بازدیدکنندگان است. این موزه در روزهای جمعه و تعطیلات رسمی تعطیل است.
اشیا موزه: این موزه دارای نشخ خطی، سکه و نشان، آثار لاکی، آثار فلزی، نقاشی، فرش، آثار چوبی، خوشنویسی، آثار سنگی و شیشهای، نگارگری، تمبر، آثار سفالی، سرامیکی و چینی، آثاری از عاج و استخوان، اسناد و فرامین، اسناد کتابخانهای، نقشه، مطبوعات و نشریات و … است.
۷- موزه پول
آدرس موزه پول: خیابان میرداماد، نرسیده به پل میرداماد
راههای دسترسی: از ایستگاه متروی میرداماد میتوان با چند دقیقه پیاده روی یا به وسیله تاکسی، به سادگی به این موزه دسترسی پیدا کرد.
ساعت بازدید: ساعت بازدید از این موزه همه روزه به جز ایام سوگواری از ۸:۳۰ صبح تا ۸ شب است.
بخشهای موزه: این موزه دارای بخش ماقبل پول، سالنهای مربوط به تاریخ سکه و سالنهای مربوط به تاریخ اسکناس است. یک اسکناس طلا، یکی از پولهای موجود در این موزه است.
۸- موزه ارتباطات (پست و مخابرات قدیم)
آدرس موزه ارتباطات (پست و مخابرات قدیم): میدان امام خمینی، خیابان امام خمینی، جنب سر در باغ ملی، موزه ارتباطات
راههای دسترسی: از ایستگاه متروی امام خمینی میتوان با چند دقیقه پیاده روی، به سادگی به این موزه دسترسی پیدا کرد.
ساعت بازدید: ساعت بازدید از این موزه ۸ صبح تا ۱۶ بوده و موزه در تعطیلات رسمی بسته است.
بخشهای موزه: اتاق نمایش عکسهای وزرای ارتباطات، سالن لمینیت تمبر، سالن رادیوها، سالن مخابرات، سالن تمبر اوریجینال، سالن تمبر، سالن پست، نگارخانه هنری و نگارخانه دائمی چاپار
۹- موزه هنرهای معاصر
آدرس موزه هنرهای معاصر: خیابان کارگر شمالی، جنب پارک لاله
راههای دسترسی: برای رسیدن به این موزه میتوان هم از طریق میدان انقلاب (مترو میدان انقلاب اسلامی) و هم از طریق میدان ولیعصر ( مترو میدان ولیعصر) اقدام کرد؛ سپس با کمی پیادهروی به مکان موزه رسید.
ساعت بازدید: ساعت بازدید از این موزه به جز در ایام سوگواری، روزهای عادی از ساعت ۹ الی ۱۷:۴۵ و جمعهها از ساعت ۱۴ به بعد است. (این موزه به دلیل تعمیرات تا آبان ماه ۱۳۹۷ تعطیل خواهد بود.)
ویژگیهای موزه: این موزه دارای جامعترین و کاملترین گنجینه هنر مدرن در خارج از اروپا و آمریکا است که شامل آثاری از گوگن، ژنوار، پیکاسو، ماگریت، ارنست، پولاک، وارهول، جاکومتی و غیره است.
۱۰- موزه فرش
آدرس موزه فرش: این موزه در تقاطع خیابان کارگر شمالی و فاطمی قرار دارد.
راههای دسترسی: نزدیکترین ایستگاه مترو به این موزه، ایستگاه فاطمی واقع در نبش خیابان فاطمی و متروی میدان انقلاب است.
ساعت بازدید: ساعت بازدید از این موزه، همه روزه به جز دوشنبهها و ایام سوگواری، در ۶ ماه اول سال ۹ تا ۱۷ و در ۶ ماه دوم سال ۹ تا ۱۸ است.
ویژگیهای موزه: در این موزه ۱۳۵ تخته از با ارزشترین نمونههای قالی ایران از قرن نهم هجری تا دوره معاصر وجود دارد.
۱۱- موزه رضا عباسی
آدرس موزه رضا عباسی: خیابان شریعتی، نرسیده به پل سیدخندان، پلاک ۹۷۲
راههای دسترسی: علاوه بر بیآرتی پایانه علم و صنعت- میدان آرژانتین، که از این خیابان میگذرد، پل سیدخندان پایانه تعدادی اتوبوس و تاکسی از اقصی نقاط شهر است.
ساعت بازدید: ساعت بازدید از این موزه، همه روزه به جز دوشنبهها و ایام سوگواری، در ۶ ماه اول سال ۹ تا ۱۷ و در ۶ ماه دوم سال ۹ تا ۱۸ است.
بخشهای موزه: این موزه دارای آثار هنری پیش از تاریخ تا قرن سیزدهم هجری در سه بخش تالار پیش از اسلام، تالار هنرهای اسلامی و تالار نگارگری و خوشنویسی است.
۱۲- موزه آبگینه و سفالینههای ایران
آدرس موزه آبگینه و سفالینههای ایران: خیابان جمهوری اسلامی، خیابان سی تیر، پلاک ۵۵
راههای دسترسی: پس از خروج ار مترو سعدی، میتوانید با ۲۰ دقیقه پیادهروی در خیابان جمهوری به سمت غرب به موزه آبگینه برسید. اتوبوسهای خط بهارستان- میدان جمهوری نیز در ایستگاه پل حافظ، در نزدیکی موزه قرار دارند. این موزه دارای پارکینگ نبوده و در محدوده طرح ترافیک قرار دارد.
ساعت بازدید: ساعت بازدید از این موزه، همه روزه به جز دوشنبهها و ایام سوگواری، در ۶ ماه اول سال ۹ تا ۱۷ و در ۶ ماه دوم سال ۹ تا ۱۸ است.
بخشها و اشیاه موزه: این موزه دارای قدیمیترین شیشهها و سفالهای متعلق به ایران است که تاریخ آنها به هزاره دوم پیش از میلاد باز میگردد. تالار صدف، تالار زرین و تالار لاجورد از جمله تالارهای این موزه هستند.
۱۳- موزه زمان
آدرس موزه زمان: خیابان ولیعصر، ابتدای خیابان سرلشگر فلاحی (زعفرانیه)، نبش چهارراه پرزین بغدادی، پلاک ۱۲
راههای دسترسی: متروی خط تجریش در ایستگاه تجریش تا این موزه حدود ۲۰ دقیقه فاصله دارد. همچنین بیآرتی خط تجریش- راهآهن در ایستگاه زعفرانیه به این موزه بسیار نزدیک بوده و با ۵ دقیقه پیادهروی میتوان به آن دسترسی پیدا کرد.
ساعت بازدید: این موزه از شنبه تا پنجشنبه از ۸:۳۰ صبح تا ۱۸:۳۰ و در روزهای جمعه از ۱۰ صبح تا ۱۸:۳۰ پذیرای حضور بازدیدکنندگان است.
اشیا موزه: در بخش فضای باز این موزه نمونه (ماکت) ساعتهای ابتدایی مثل ساعت آفتابی (با قدمت ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد)، ساعت شنی، ساعت آبی، ساعت سوختی و در داخل ساختمان موزه نفیسترین ساعتهای مکانیکی، تقویم و موضوعات مرتبط به زمان قرار دارد. ساختمان این بنا حدود ۸۰ سال قدمت داشته و مربوط به دوره ناصرالدین شاه است.
۱۴- موزه جواهرات ملی (خزانه جواهرات ملی)
آدرس موزه جواهرات ملی: میدان امام خمینی، خیابان فردوسی، نرسیده به چهارراه استانبول، ساختمان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، خزانه جواهرات ملی
راههای دسترسی: از طریق متروی فردوسی در خیابان فردوسی و متروی امام خمینی در میدان امام خمینی، میتوان با ۲۰ دقیقه پیاده روی در مسیر خیابان فردوسی به این موزه دسترسی پیدا کرد.
ساعت بازدید: ساعت بازدید از این موزه در روزهای شنبه تا سهشنبه از ساعت ۱۴ الی ۱۶:۳۰ است. این موزه در روزهای دیگر و تعطیلات رسمی تعطیل است.
بخشها و اشیا موزه: قطعات موجود در این موزه در قالب ۳۶ گنجه دسته بندی شدهاند که به طور عمده شامل انواع زیورآلات تزئینی، انواع تاج و نیمتاج، انواع جقه (پیشکلاه)، گلدان، سرپوشهای غذا، قلیان، آینه، تنگهای مینا، شمعدان، فیروزه، شمشیر، خنجر، سپر، ساعت، قلمدان، انفیهدان، اشیا آراسته به یاقوت و لعل، تفنگ، عصا، مدال، تخت، سنجاق و گلسینه، مروارید و … است. الماس معروف به دریای نور، تاج پهلوی، جقه نادری، تاج کیانی، کره جواهرنشان، تخت طاووس ( تخت خورشید) در این مجموعه وجود دارند.
۱۵- موزه سینما
آدرس موزه سینما: خیابان ولیعصر، نرسیده به تجریش، باغ فردوس
راههای دسترسی: متروی خط تجریش در ایستگاه تجریش تا این موزه حدود ۲۰ دقیقه فاصله دارد. همچنین بیآرتی خط تجریش- راهآهن در ایستگاه زعفرانیه به این موزه بسیار نزدیک بوده و با ۵ دقیقه پیادهروی میتوان به آن دسترسی پیدا کرد.
ساعت بازدید: ساعت بازدید از این موزه در روزهای یکشنبه تا پنجشنبه از ساعت ۹ الی ۱۹، و در روزهای جمعه و ایام تعطیل از ساعت ۱۴ الی ۱۹ است.
بخشهای موزه: ساختمان موزه سینما که در باغ فردوس قرار دارد در زمان محمدشاه قاجار بنا شده است. آثار مرتبط با رشته سینما در این موزه بر اساس موضوع و محتوا در تالارهای گوناگون دستهبندی شدهاند. این تالارها شامل تالار آبی، تالار معاصران، تالار بینالملل، نمایشگاه دفاع مقدس، تماشاخانه، نمایشگاه علی حاتمی، نمایشگاه نامآوران، نمایشگاه دوبله و صدا، خانه فرهاد، زیرگذر تاریخ و نمایشگاه ارامنه است.
۱۶- موزه موسیقی
آدرس موزه موسیقی: میدان تجریش، خیابان شهید دربندی (مقصود بیک)، خیابان موزه
راههای دسترسی: متروی خط تجریش در ایستگاه تجریش تا این موزه حدود ۲۰ دقیقه فاصله دارد. همچنین بیآرتی خط تجریش- راهآهن در ایستگاه زعفرانیه به این موزه بسیار نزدیک بوده و با ۵ دقیقه پیادهروی میتوان به آن دسترسی پیدا کرد.
ساعت بازدید: ساعت بازدید از این موزه همه روزه به جز شنبهها از ۱۰ صبح تا ۵ عصر است.
بخشهای موزه: این موزه به سه بخش سالن سازهای زهی، سالن سازهای کوبهای و سالن سازهای بادی تقسیم شده است.
۱۷- موزه صلح
آدرس موزه صلح: میدان امام خمینی، خیابان خیام، خیابان فیاضبخش، درب شمالی پارک شهر
راههای دسترسی: از ایستگاه متروی امام خمینی میتوان با چند دقیقه پیاده روی، به سادگی به این موزه دسترسی پیدا کرد.
ساعت بازدید: ساعت بازدید از این موزه شنبه تا چهارشنبه ساعت ۹ صبح تا ۱۲:۳۰ ظهر و سپس ۱۴:۳۰ تا ۱۷ بعد از ظهر بوده و موزه در ایام تعطیل رسمی بسته است.
بخشها و ویژگیهای موزه: این موزه عضو شبکه بینالمللی موزههای صلح جهان است که دبیرخانه آن در لاهه هلند قرار دارد. همچنین، فعالان و راهنمایان این موزه از قربانیان جنگ و سلاحهای شیمیایی هستند. این موزه دارای یک سالن اصلی برای نمایش پیامدهای جنگ و استفاده از سلاحهای شیمیایی، بخش اسناد و اشیای منحصر به فرد از جنگ شیمیایی علیه ایران و بخش صلح در فرهنگ دینی و ملی ایرانیان است.
۱۸- موزه بانک ملی
آدرس موزه بانک ملی: خیابان فردوسی، جنب ادارات مرکزی بانک ملی ایران
راههای دسترسی: از طریق متروی فردوسی در خیابان فردوسی و متروی امام خمینی در میدان امام خمینی، میتوان با ۲۰ دقیقه پیاده روی در مسیر خیابان فردوسی به این موزه دسترسی پیدا کرد.
ساعت بازدید: ساعت بازدید از این موزه روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۳ الی ۱۷ (به جز ایام تعطیل) است.
بخشهای موزه: این موزه شامل بخشهای پیشینه پول و بانکداری در ایران، بانک ملی از آغاز تا امروز، ساختمان صندوق پسانداز بانک ملی ایران، مجموعه نقاشیهای قاجار، گالری هدایای بانک ملی ایران، گالری آثار هنرهای ملی، گالری نقاشیهای معاصر است.
۱۹- موزه ملی تاریخ علوم پزشکی
آدرس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی: خیابان کارگر شمالی، خیابان شانزدهم (فرشی مقدم)، ورودی درب شماره (۲) پردیس شمالی دانشگاه تهران
راههای دسترسی: علاوه بر تمامی اتوبوسها و تاکسیهای پایانه میدان انقلاب، مترو میدان انقلاب اسلامی نیز برای دسترسی به این موزه مناسب است. پس از آن میتوان با استفاده از تاکسیهایی که از خیابان کارگر شمالی گذر میکنند، به این موزه رسید.
ساعت بازدید: ساعت بازدید این موزه روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸ صبح تا ۱۵ بعد از ظهر است.
بخشهای موزه: این موزه دارای بخشهای دیرین انسانشناسی، مردمشناسی پزشکی، اسناد و نسخ خطی، دامپزشکی، چشمپزشکی، دندانپزشکی، داروخانه نظامی، گیاهان دارویی است. بنای این موزه بازمانده از زمان قاجار است که به دستور امیرکبیر برای اصطبل شاهی ساخته شده بوده است.
۲۰- موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس
آدرس موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس: میدان ونک، بزرگراه شهید حقانی، انتهای خیابان سرو، روبه روی پارک طالقانی
راههای دسترسی: برای دسترسی به موزه میتوان پس از خروج از ایستگاه متروی شهید حقانی، با کمی پیادهروی به مکان موزه رسید.
ساعت بازدید: این موزه از شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۹ الی ۲۲ و در روزهای جمعه و تعطیلات رسمی از ساعت ۱۱ صبح تا ۲۲ شب پذیرای بازدیدکنندگان است.
بخشهای موزه: این موزه دارای برج پرچم، تالار پروانهها، مزار و یادمان شهدا، دریاچه و آبنما، سالن نمایش سه بعدی، نمایشگاه ادوات جنگی، نمایش خودروی شهدای هستهای و … است.
۲۱- موزه مقدم
آدرس موزه مقدم: خیابان اما خمینی، بعد از خیابان شخی هادی، جنب بانک ملت، پلاک ۲۵۱
راههای دسترسی: متروی دانشگاه امام علی نزدیکترین مسیر را به این موزه دارد.
ساعت بازدید: روزهای بازدید از این موزه یکشنبه تا جمعه، ساعت ۹ الی ۱۷ است.
بخشهای موزه: این خانه که ساهت آن به دوره قاجار تعلق دارد، ملک استاد مقدم، استاد ممتاز دانشگاه تهران، بوده است، که قدمتی تاریخی داشته و معماری قدیمی ایران را در بخشهای مختلف از جمله اتاق پیشخوان، اتاق گاهنگاری، حوضخانه، ایوان قاجار، گلخانه و … به نمایش میگذارد.
۲۲- موزه هنر امام علی
آدرس موزه هنر امام علی: خیابان ولیعصر، رو به روی نیایش، بلوار اسفندیار، پلاک ۳۵
راههای دسترسی: از طریق بیآر تی خط تجریش، راه آهن (ایستگاه نیایش) میتوان به این موزه دسترسی پیدا کرد.
ساعت بازدید: بازدید از این موزه همه روزه از ساعت ۹ صبح الی ۱۶ عصر مقدور است.
اشیا موزه: این موزه دارای اشیا هنری و تجسمی با محوریت مذهبی و دینی است. از جمله آثار موجود در این موزه میتوان به تصویرسازی، عکاسی، آثار تجسمی و خوشنویسی اشاره کرد.
۲۳- موزه عبرت
آدرس موزه عبرت: میدان امام خمینی، خیابان فردوسی جنوبی، خیابان کوشک مصری، خیابان شهید یارجانی، پلاک ۱۱
راههای دسترسی: از ایستگاه متروی امام خمینی میتوان با چند دقیقه پیاده روی، به سادگی به این موزه دسترسی پیدا کرد.
ساعت بازدید: این موزه در شش ماه اول سال همه روزه، حتی جمعهها از ساعت ۹ الی ۱۳ و ۱۴ الی ۱۷، و در شش ماه دوم سال از ۹ الی ۱۲ و ۱۳ الی ۱۶ پذیرای بازدیدکنندگان است.
بخشهای موزه: این موزه که در گذشته به عنوان زندان و شکنجهگاه ساواک در رژیم پهلوی استفاده میشده است، با هدف به تصویر کشیدن این جنایات و نمایش عکس قربانیان این زندان به موزه تبدیل شده است.
۲۴- باغموزه قصر
آدرس باغموزه قصر: انتهای خیابان شهید مطهری، بعد از تقاطع دکتر شریعتی، میدان پلیس
راههای دسترسی: از طریق ایستگاه متروی شهید مفتح میتوان با پیادهروی به این موزه دسترسی پیدا کرد.
ساعت بازدید: بازدید از این موزه از شنبه تا چهارشنبه ۱۱ الی ۱۹، و پنجشنبه و جمعه ۹ الی ۱۹ است.
بخشهای موزه: این موزه که یکی از قدیمیترین زندانهای شهر تهران بوده است، اکنون دارای بخشهای مختلف از جمله موزه مارکوف، سالن فرخی یزدی، موزه سیاسی، برجهای دیدهبانی، باغ ایرانی، نگاهرخانه ملکالشعرای بهار و … است.
۲۵- موزه قرآن کریم
آدرس موزه قرآن کریم: خیابان ولیعصر، تقاطع خیابان امام خمینی
راههای دسترسی:از طریق متروی دانشگاه امام علی یا بیآرتیهای خط تجریش، راه آهن، به سادگی میتوان به این موزه دست پیدا کرد.
ساعت بازدید: ساعت بازدید از این موزه همه روزه از ۹ الی ۱۵:۳۰، به جز پنجشنبه و جمعه و ایام تعطیل رسمی است.
بخشهای موزه: این موزه که به قرآنها و نسخ خطی مذهبی تعلق دارد شامل بخشهای نمایشگاه آثار ملی ثبت شده، نمایشگاه نسخههای خطی مرمت شده، گالری استاد امیرخانی و شجرهنامههای امامزادگان است.
۲۶- موزه خودرو
آدرس موزه خودرو: بین کیلومتر ۱۰ و ۱۱ جاده مخصوص کرج، جنب بانک توسعه تعاون، خیابان بیست و پنجم
راههای دسترسی: استفاده از اتومبیل شخصی بهترین راه دسترسی به این موزه است، اما در کنار آن میتوان از مینیبوسهای میدان آزادی که از این مسیر میگذرند نیز استفاده کرد.
ساعت بازدید: بازدید از این موزه همه روزه از ۸ صبح الی ۸ شب امکانپذیر است. این موزه در حال حاضر به دلیل تعمیرات تعطیل است.
اشیا موزه: قدیمیترین و تاریخیترین خودروها از جمله قدیمیةرین کالسکه سلطنتی با عنوان کالسکه ناصری در این موزه نگهداری میشوند. خودروهای لیموزین، خودروهای سوپر اسپرت و خودروهای سلطنتی زمان قاجار نیز در این مجموعه وجود دارند.