تغییر استایل

انتخاب رنگ

برای تجربه بهتر لطفا مرورگر خود را به گوگل کروم، فایرفاکس، اپرا و یا اینترنت اکسپلورر تغییر دهید

مقالات

راهنمای شناخت ویژگی های انواع مزاج ها و روش مزاج شناسی

راهنمای شناخت ویژگی های انواع مزاج ها و روش مزاج شناسی

اخلاق هر مزاج را بشناسیم

اول بهتره خصوصیات اخلاقی هر مزاجی رو بشناسید… 

اینجوری بهتر اطرافیانتون رو درک میکنید و میفهمید از همه نباید یه جور توقع داشت… 

فرزندانتان را با هم مقایسه نمیکنید… 

به خود و خانواده کمک کنید تا بتوانید استعدادهاتون رو شکوفا کنید و با تعادل مزاج جلوی خصوصیات اخلاقی بد خود را بگیرید… 

با شناخت مزاج و تعدیل آن روانتان را سالم نگه دارید تا سالم باشید

(طبعشان گرم و خشک است و اکثرا لاغر با استخون بندی نسبتا خوب و پوست تیره یا قرمز مایل به زرد)

افرادی باهوش،تند و تیز، تحرک بالا. پیوسته و تند صحبت میکنند. تحرک زیاد. خسته نمیشن. خواب کم. زود تصمیم میگیرند زود اجرا میکنند. جایی که نیاز به تصمیم گیری سریع و عمل کردن فوری است این افراد مناسب هستند. 

 

رک، با اراده، دقیق، علاقه مند به ورزش های خشن مثل بوکس، کاراته و … شنا کردن در تابستان حالشون رو خوب میکنه و تو مسابقه شنا سرعت بالایی دارند

 

زود عصبانی میشوند و زود هم خاموش و آروم میشوند. 

 

در رشته ریاضی فیزیک و مهندسی استعداد خوبی دارند.

 

و مخترع خوبی اند.

 

شغل هایی که نیاز به ریاست و شجاعت و چالاکی است مناسب این افراد است مثل فرمانده جنگ. 

 

اگر صفرا در کسی زیاد غلبه کند یبوست، کم اشتهایی، نکته سنج پرحرف میشود عجول، جوگیر، خودخواه،بدبین، تک رو و… 

 

عصبانیتش زیاد میشود و قابل کنترل نیست اما زود خاموش میشود… رو حرفش نمیشه حرف زد… 

 

تابستان های گرم و خشک، صفرا غلبه بیشتری دارد… 

 

خوردن آب خنک و چهارتخمی موقع عصبانیت براش مناسب است و آرامش میکند. 

 

بهتر است تابستانها به مناطق سرد و مرطوب سفر کنند. 

 

شمال و شمال غربی کشور…

(طبعشان گرم و تر است و اکثرا تو پر و ماهیچه ای و پوستشان سرخ است و اکثرا سبزه اند)

دمَوی ها آرام تر از صفراوی ها هستند.قوی و چالاکی همراه با آرامش، مهربان، اجتماعی اند ، روابط عمومی بالایی دارند و شوخ طبع اند.

 

کارها را با حوصله پیش میبرد.

 

سخاوتمند و  تنوع طلبند

 

زود خواب میروند (و اگر رطوبتشان معتدل باشد تحمل بی خوابی هم دارند)

 

اگر کسی تو این دوره زمونه که اکثر غذاها سرد و یا خشک هستند دموی مزاجه معتدل بود خیلی خوش شانس هست و مراقب باشد مزاج اکتسابی دیگری در او غلبه نکند.

 

دموی ها متعادلند و همه پسند. هوش متعادل اخلاق متعادل، و اگر رعایت کنند بدنی سالم دارند.

 

استعداد هنر، شعر، ورزش، ادبیات و پزشکی را دارند.

 

منظم نیستند و ترتیب خاصی ندارند و به طور معمول  انسان های آرامی هستند اما زمانی هم عصبانی بشن ناراحتیشان شدید است و به سختی آروم میشن و خون جلوی چشماشون رو میگیره و ممکنه دست به کار خطرناک بزنند.

 

بهترین چیز موقع عصبانیت خوردن آب خنک همراه با ختمی یا گل پنیرک هست.

 

اگر غلبه دم به سمت صفرا پیش رود بی قرار میشود و اگر غلبه دم  به سمت بلغم رود  فرد پرخور و پرخواب میشود

 

در فصل بهار غلبه بیشتری دارند بهتره تو این فصل حجامت کنند (اواخر خرداد ماه بهترین موقع حجامت افراد دموی است)

 

غلبه دم فشارخون را زیاد میکند و خطر سکته را بالا میبرد، بیشتر سکته ها در فصل بهار است چون در این فصل خون غلبه دارد… بهتره دموی ها در فصل بهار به مناطق سرد و خشک سفر کنند.

 

(گاهی بیماران فشارخونی آنقدر رعایت و پرهیز میکنند که سودا غلبه میکند و بیماریه دیگری بهشون اضافه میشه… حد اعتدال را نگه دارید)

 

دموی ها در ورزش کردن کمتر دچار آسیب استخوانی و مفصلی اند.

 

توان ورزش های استقامتی را دارند… کوهنوردی تو هوای خنک برای حالشون خوبه

زرشک، ختمی، لبنیات و میوه های ترش براشون خوبه شیرینی، میوه های گرمه آبدار براشون خوب نیست

 

خوراکی ها و شرایط امروزی مزاج اکثر افراد رو به سمت سودا میبرد… دموی ها مزاجتون رو حفظ کنید و اجازه ندهید خوراکی های امروزی طبع خوب شما را ازتون بگیره.

 

✅کاهو، چهارتخمی، شربت عسل با آبلیمو، آرام کننده اعصاب گرم مزاجان هست.

اما برای اعصاب سرد مزاجان مفید نیست.

(طبعشان سردوخشک است و اکثرا لاغر و استخوانهای ظریفی دارند اما بعضی هاشونم چاق هستند اما در کل استخوان بندیشان ظریف است و رنگ پوستشان سفید مایل به خاکستری و یا سبزه و تیره اند)

درون گرا،دقیق، منظم، محتاط، قانونی، اهل حساب و کتاب، کنجکاو، کمی عجول، جدی، سخت گیر… در تصمیم گیریها همه جوانب را در نظر میگیرد.

 

اگر عصبانی شود عصبانیتش را نشان میدهد و دلخوری اش از ظاهرش مشخص است.

 

سرعت عملشان بالاست اما استقامت پایین… (گاهی سریع بودن سودایی ها به خاطر بی حوصلگیشان هست که میخوان کارا زود به انجام شود) زود خسته میشن.

 

چون استقامت کمی دارند گاهی فعال و گاهی خاموشند. شغل هایی که نیاز به مو شکافی دارد برای این گونه افراد مناسبند.

 

افراد سودایی دید دیگری نسبت به مسائل دارند.

 

در شغل هایی که نیاز به دقت زیاد هست مثل ساعت سازی، تعمیر وسایل، نویسندگی، جراحی چشم و شغل های حساسی که انرژی کمی بخوان موفقند. علاقمند به حسابگری و مسایل فنی و برنامه ریزی… و مناسب کارهای ظریف هنری…

 

انشا نویس و قصه نویس خوبی اند. اهل توصیف و تفسیر مسائل هستند. استعداد مفسری و تاریخ نگاری روزنامه نویسی  را دارند. (اکثر فیلسوفان ما سودایی بودند).

 

اما اگر سودا غلبه کند حساس یا شکاک و بدبین و منفی بین میشود. خودخوری میکند. بی قراری، دودلی، ناامیدی، کم اشتهایی، یبوست و… زود تصمیم میگیره اما کاراشو به آخر نمیرسونه…

 

زود ناراحت و عصبانی میشه. زود به دل میگیره و گریه میشه… منفی بین و ایرادگیر. خیال پرداز، غرغر میکند، پرتوقع و مدام مینالد. همیشه ناراضی هست. کارش نقد کردن است و حرف ها رو به معنی میگیرد.

 

[اگر سودا به سمت صفرا پیش رود استقامتش بیشتر میشود، کم خواب تر و کارها رو سریع  به هم میگیرد(فرمالیته) عجول تر و پرحرف تر و زورگو تر میشود. مسايل را بزرگ جلوه میدهد و از کاه کوه میسازد و شرح توضیح زیاد میدهد…]

 

[اگر فرد سودایی به سمت بلغم پیش رود ساکت و منزوی، پرخواب تر و بی میل به دنیا و کارهایش رو ناتمام رها میکند]

 

گاهی طبع اکتسابی فرد سوداست و تمایل به سمت مزاج های همسایه(بلغم و صفرا) دارد، یعنی سه مزاج در او غلبه دارد.که اصطلاحا این دو را سودای گرم و سودای سرد می نامند.

 

بعضی افراد سودایی ساکت و گوشه گیر و افسرده میشن… و به جای فعالیت در خیالات و رویاهای خود سیر میکنند و برای خودشان افکاری دارند.

 

وسواس در افکار، در تمییزی و بهداشت و، وسواس در همه چیز یک بیماری است که گریبانگیر افراد سودایی است

 

سودایی ها افکار و آرزوهای بزرگی دارند و وعده های بزرگتر از توانشان میدهند که اگه مزاجشون معتدل نگه دارند میتوند بهشون برسند

 

فصل های خشک آب و هوای خشک و خصوصا سرد و خشک سودا را زیاد میکند.

 

سودایی ها در فصل پاییز مزاجشان غلبه میکند.

 

بهتر است در این فصل به شهرهای گرم و مرطوب سفر کنند. بندر عباس و شهرهای سواحل جنوب مزاجشان را در پاییز و زمستان معتدل میکند.

 

اگر افراد سودایی مزاجشان را تعدیل کنند افراد به درد بخور و موفق و نامداری میشن اما اگر سودا در بدن غلبه کند در زندگی روزمره دچار مشکل میشن.

 

خوردن آب جوشیده ولرم در موقع عصبانیت براشون خوبه و آروم میشن…

 

شرایط زندگی امروز و غذاهای امروزی باعث شده افرادی که مزاج پایه آنها سوداست و یا افرادی که مزاج اکتسابی سودا در آنها غلبه دارد زیاد شده و سودایی ها بیشتر از افراد دیگه ضعف اعصاب گریبانشان را گرفته است و خوراکی هایی در غلبه و یا تعدیل این مزاج تاثیر گذار است که نیاز به توضیح مفصل تری است…

 

مختصرا تذکر میدم که سرد و خشک ها مثل کلم، عدس، قره قروت، سرکه، گشنیز،انارترش و… مضر اعصاب سودایی هاست.

 

گوشت گوسفندی برایشان خوب و گوشت گاو مضر سلامتیشان و بهتره به جای ماهی از میگو استفاده کنند.

 

گلاب، خاکشیر، تخم کتان، آب جوشیده ولرم با خرما، آب هویج، میوه های گرم و شیرین و… آرام کننده افراد سودایی است

(طبعشان سرد و تر است و اکثرا تپل هستند و چاقی شکمی دارند و بعضی هاشونم لاغرند و رنگ پوستشان سفید است) 

آرام، صبور، مسالمت جو،صلح طلب، منطقی، ملایم و کم حرف، راز نگه دار، محافظه کار هستند. کمتر دعوا میکنند.

 

کارهای روزمره رو با آرامش و یواش یواش انجام میدن. پله به پله میرن جلو… اهل ریسک کردن نیستند… 

 

همیشه کوتاه میان… و سیاست دارند و اهل پنهان کاری اند

 

افراد بلغمی تو کارهایی که نیاز به حوصله زیاد است استعداد خوبی دارند. 

 

بعضی کارها سرعت عمل در آن باعث خرابی کار میشود… 

 

هر چی بیشتر حوصله به خرج بدین کار قشنگتری انجام میدین… 

 

شغل های یک نواخت فرد بلغمی رو خسته نمیکنه. 

 

بعضی تخصص های پزشکی در آن تمرکز و حوصله و آرامش نیاز است مناسب بلغمی هاست. 

 

یک بلغمی اگر مزاجش معتدل باشد روان شناس موفقی خواهد بود… سرعت پیشرفتش کند اما مداوم است… غلبه زیاد بلغمی موجب به پایان نرساندن کارها میشود.

 

اگر بلغم غلبه کند فرد تنبل، خواب آلود، پرخور، ترسو، بی حال و بی احساس، خاموشی، فراموشکار، استخوان درد، سستی بدن و سست اراده میشود… افزایش بلغم فرد را در کارهای روزمره کند میکند که باعث اعتراض اطرافیان میشود. 

 

بلغم غلبه کند فرد مستعد بیماریهای عفونتی و رطوبتی میشود…

 

زمستان سرد و رطوبتی بلغم را افزایش میدهد… بهتره تو این فصل به مناطق گرم و خشک سفر کنند…

 

شیراز هوای گرم و رطوبت معتدلی دارد. 

 

دوغ. کاهو،آلو، ترشی خانگی، سرکه، آبلیمو،هندوانه، خیار لبنیات(خصوصا ماست و قره قروت) اسفناج، مضر این افراد است. 

 

بهتره ادویه جات، استاخدوس، گردو پسته و خرما همراه بادام و گرم و خشک ها رو مصرف کنند

سالم ترین فرد کسی است که میزان “گرمی،سردی” و “تری،خشکی” بدنش معتدل باشد. پس وقتی سالم هستیم که این چهار خلط در حد اعتدال در بدن باشد که این در صورتی ممکن هست که میزان «خشکی و تری» و «سردی وگرمی» بدنمان را روزانه تشخیص بدیم و با تعادل کردن غذاها با توجه به شرایط آب و هوایی و شرایط زندگی طبع و مراجمان را معتدل نگه داریم.

پس در نتیجه از هر فرد بر اساس مزاجی که دارد از او توقع داشته باشیدو از همه مهمتر مزاج اصلی و اکتسابی که در وجودتان هست را تعدیل کنید. ممکنه در فردی علاوه بر غلبه مزاج اصلی اش یک یا دو مزاج دیگر هم غلبه کند… 

 

ناراحتی های عصبی، رژیم های خشن و یا پرهیزهای افراطی یکی از عوامل غلبه چند مزاج است. بهتره برای تعدیل مزاج ملایم پیش روید و افراط نکنید و گرنه به جای اعتدال، مزاج های اکتسابی در شما غلبه میکند. یعنی مثلا اگر بخواهید غلبه سودا را کاهش دهید به یک باره همه مسهل های گرم و تر رو نخورید چون این جوری سودا شما موقت کاهش میابد و ممکن است باعث غلبه دم  هم شود. پس رژیم ملایم و مداوم میطلبد…

نکته:

 

اندام و ظاهر خود را با دیگران مقایسه نکنید. مثلا شما فردی دَموی هستید اگر بلغمی شوید نسبت به قبل پوستتان روشن تر میشه یا اگه سودایی بشید لاغرتر میشید… 

 

بهترین چیز اعتدال است. اگه شما میزان گرمی و سردیتان معتدل باشد و بدنتان حد وسط خشکی و تری باشد. در نتیجه وزنتان معتدل، اخلاقتان معتدل و خلاصه جسم و روح، ظاهر و باطن همه معتدل میشود.

 

البته مقایسه خودتان نسبت به قبل و حالتان در فاصله تغیر مزاج ها نه در مقایسه با دیگران… بنابراین هر فردی رو با خودش مقایسه کنید.

برای اینکه شعار زیاد نداده باشیم در نهایت عرض میکنم :

که طول عمر و سلامتی دست خداست، و چه بسیار انسان های قوی و سالم و معتدلی که با یک اتفاق از پا در میآیند… 

از ما تلاش و از خداوند لطف و مرحمت.

[wiloke_posts_slider post_type=”post” order_by=”post_date” posts_per_page=”5″ show_posts=”3″ image_size=”370,280″ categories=”1475″]
لطفا نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بالا
تماس سریع با ما (فقط جهت ثبت آگهی و طراحی سایت)