ترندیفا ثبت آگهی فروشگاه آنلاین تبلیغات علل سوزش معده | علائم رفلکس اسیدی | کنترل سوزش معده - بانک اطلاعات مشاغل

علل سوزش معده | علائم رفلکس اسیدی | کنترل سوزش معده

علل سوزش معده

زمانی که اولین لقمه را قورت می دهید، در طول مری حرکت کرده تا وارد معده شود. دریچه پایینی مری که در محل اتصال مری به معده قرار دارد و اسفنکتور مری نام دارد باز شده تا غذا از مری به معده سرازیر شود. سپس دریچه باید بسته شود تا از برگشت اسیدها به داخل مری ممانعت کند. در بعضی افراد این دریچه به درستی عمل نمی کند و اجازه نمی دهد که اسید معده به داخل مری تراوش کند و همین مسئله باعث ایجاد درد و آزار می شود. البته همه افراد مبتلا به رفلکس اسیدی از سوزش معده رنج نمی برند و برعکس بسیاری از افراد مبتلا به سوزش معده دچار رفلکس اسیدی نیستند و ناراحتی آنها ناشی از اختلالات دیگری است.

علائم رفلکس اسیدی

 

نشانه سوزش معده احساس دردناک و سوزنده در وسط قفسه سینه است. این درد معمولا بعد از صرف غذا شروع می شود و تا چند ساعت بعد از آن ادامه می یابد. این ناراحتی ممکن است با دراز کشیدن و یا خم شدن بدتر هم شود. سایر علائم سوزش معده شدید عبارتند از : احساس مزه ترش در پشت گلو، مشکل بلع و احساس چسبنده بودن غذا به قفسه سینه و یا گلو، سرفه های مزمن و یا حملات آسم نیز می تواند از دلایل رفلکس اسیدی باشد.

 

.

افراد تحت خطر

 

بعضی از عادت های خاص می تواند عملکرد دریچه مری را تحت تاثیر قرار دهد. اضافه وزن، خوردن وعده های غذایی سنگین، پوشیدن لباس های تنگ و استعمال دخانیات از جمله عوامل بروز این اختلال می باشد.

 

.

احتمال ابتلا به بیماری رفلکس مری- معده

 

سوزش معده معمولا خطر جدی برای سلامت کل بدن به همراه ندارد. با این حال اگر به صورت شدید ، متوالی و پایدار بروز کند به طوری که بیش از ۲ مرتبه در هفته این احساس را تجربه کنید می تواند دال بر ابتلا به بیماری رفلکس مری- معده باشد. عدم توجه به درمان این اختلال می تواند منجر به التهاب ، زخم و تغییر سطح مری شود که بعدها تبدیل به سرطان می شود.

 

.

 

کنترل سوزش معده

 

با تغییر جزئی در روال رژیم غذایی می توان این عارضه را کنترل و درمان نمود. ابتدا بهتر است حجم هر وعده غذایی را کم کنید. ۳ تا ۴ ساعت قبل از خواب شام را صرف کنید و بعد از آن از خوردن هله هوله و یا سایر خوراک ها اجتناب کنید. بعضی از غذاها با افزایش بیش از حد اسید معده و یا شل کردن دریچه مری- معده ابتلا به سوزش معده را افزایش می دهد. مثلا گوجه فرنگی، پیاز، سیر، شکلات، نعناع، غذاهای چرب و مرکبات مثل پرتقال و گریپ فروت این عارضه را تشدید می کند. همچنین لازم است سایر غذاهای چاشنی دار که این اختلال را تحریک می کنند محدود کرد.

 

بعضی نوشیدنی ها مثل قهوه، چای، الکل و آب پرتقال نیز باعث بروز سوزش معده می شود. آب بهترین نوشیدنی می باشد که اسیدهای دستگاه گوارش را رقیق می کند.
در هنگام خواب سر خود را بالاتر از بدن قرار دهید. اگر در شب دچار سوزش معده می شوید بهتر است بالشی بلندتر زیر سر قرار دهید. این کار مانع از بازگشت اسید معده به داخل مری می شود. همچنین بهتر است به طرف چپ بدن قرار گیرید ، در این حالت سوزش معده تخفیف می یابد.از پوشیدن لباس های تنگ اجتناب کنید. برداشتن فشار از روی امعاء و احشا روش مناسبی برای پیشگیری از ابتلا به سوزش معده می باشد.

 

.

سوزش معده در دوران بارداری

 

بیشتر زنان باردار به خاطر این اختلال به خصوص در ماه های دوم و سوم بارداری شکایت می کنند. این عارضه در این دوران به دلیل تغییرات هورمونی و افزایش فشار به دستگاه گوارش بروز می کند. علائم خفیف سوزش معده در دوران بارداری با تغییر در روش زندگی قابل درمان است. مثلا افزایش توالی صرف غذا و کاهش حجم وعده ها ، اجتناب از خوابیدن بلافاصله بعد از صرف غذا ، عدم مصرف غذاهای چاشنی دار و سرخ شده. چنانچه علائم شدید باشد بهتر است قبل از مصرف هر دارو به پزشک مراجعه کنید.

سوزش معده ممکن است نشانه ی کمبودی آب در دستگاه گوارش و نشانه ای از تشنگی بدن باشد،با نوشیدن اب اسید معده معالجه می شود.

علائم ریفلاکس یا سوزش معده

🔹 التهاب ریه
🔹 تنگی نفس
🔹 سختی بلع
🔹 بزاق فراوان
🔹 تلخ مزگی دهان
🔹 درد قفسه سینه

✳️ علامت مشخصه‌ آن سوزش در ناحیه قفسه سینه و گلوست ✳️

راهکار های درمانی سوزش معده:

✳️ -یک تا دو قاشق گل بابونه خشک شده را درون یک فنجان آب گرم بریزید و پوششی برای آن قرار بعد از گذشت 5 دقیقه آن را با مقداری عسل شیرین و 3 تا 4 بار در روز میل کنید.

✳️ -قاشق غذاخوری تخم شوید را پودر کرده و 15 دقیقه قبل از هر وعده غذایی به مدت 3 هفته میل کنید و تاثیر معجزه بخش آن را ببینید.

✳️- مصرف تره از سوزش معده می کاهد.

✳️-خوردن کمی نمک پیش از صرف غذا باعث می شود معده قبل از غذا گرم و فعال شده و نیز رطوبت و سنگینی آن نیز از بین برود و آماده هضم کامل غذا شود.
این امر از ترش کردن و احساس سوزش سر دل بعد از خوردن غذا جلوگیری کرده و فرد را در حفظ و بهداشت معده یاری میکند.

✳️-اگر علت سوزش و ترش کردن از رطوبت باشد بهتر است به عنوان غذا از گوشتهای لطیف و سریع الهضم به صورت کبابی استفاده شود.

✳️-اگر علت سوزش و ترش کردن معده از فزونی ریختن خلط سوداست، استفاده از مربای آمله، مربای هلیله و شربت سکنجبین بزوری مفید واقع می شود.

✳️-مصرف مخلوط کنجد له شده و کوبیده با نبات ترشی و رطوبت معده را برطرف می سازد.

✳️-استفاده از دم کرده بابونه، نعناع، رازیانه و بادرنجبویه نیز سوزش معده را تسکین می بخشد.

.

توصیه های عمومی برای کمک به بهبود این بیماری:

💠 اگر اضافه وزدن دارید،حتما اقداماتی را جهت کم کردن وزن خودتان انجام دهید

💠 کم کردن وزن

💠 افزایش تعداد وعده های غذایی و کاهش حجم غذا در هر وعده

💠 عدم مصرف غذاهای چرب

💠 مصرف شام چند ساعت قبل از خوابیدن

💠 نشستن روی زانو به جای خم شدن در موارد مورد نیاز

💠 قرار دادن سر بالاتر از بدن در حالت خوابیده

💠 عدم پوشیدن لباس های تنگ وکمربند

💠عدم مصرف سیگار، الکل، چای، قهوه و شکلات

💠رعایت آداب صحیح غذا خوردن .

💠پرهیز از غذاهای غلیظ و نانهایی مثل نان فطیر که هضم خوبی ندارند.

👌درمان بیماری رفلاکس معده با عسل

✅سوزش پشت جناغ سینه و سردل بر اثر برگشت اسید که به بیماری رفلاکس معده به مری شناخته میشود با مصرف عسل طبیعی می توان تا حدودی بهبود بخشید.

 

✅توصیه می شود تا افراد مبتلا به ریفلاکس قبل از خوردن هر وعده غذایی، یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی مصرف کنند. می توانید عسل را با مقداری نان مصرف کنید، اما حدود 20 دقیقه پس از آن از مصرف مایعات و آب خودداری کنید، زیرا کارایی عسل را برای بهبود ریفلاکس کاهش می دهد، زیرا آب سبب رقیق شدن عسل و کم شدن کارایی آن می شود.

 

✅علت اصلی ریفلاکس، تضعیف اسفنگتر مری می باشد.

مصرف عسل، سبب تحریک این اسفنگتر شده و رشد مجدد این اسفنگتر را سبب می شود. در نتیجه با مصرف مداوم عسل این تحریک مدام صورت گرفته و سبب کاهش احتمال برگشت محتویات مری به معده می شود. علاوه بر این عسل خاصیت ضد میکروبی دارد و میکروب های مضر معده را از بین می برد

نظر شما

تماس سریع با ما