طرزتهیه انواع سویق / توضیح تهیه انواع سویق در طب اسلامی

طرزتهیه انواع سویق / توضیح تهیه انواع سویق در طب اسلامی

سَویق چیست و چطور می‌توان آن را درست کرد؟

سَویق به آن در فارسی قدیم، «پِست» گفته می‌شد. امروزه به آن «قاووت» یا «پوره» می‌گویند. گفتنی است که لغت نامه دهخدا لفظ «قاووت» را ترکی می‌داند که غالباً به معنای آرد حبوبات بریان شده است؛ لیکن این واژه، گاه در مورد غیر حبوبات (مانند برخی میوه‌ها یا تره بار) نیز کار برد دارد.

طرزتهیه انواع سویق

 

امام صادق (علیه السلام) می‌فرمایند:

«السویق ینبت اللحم ویشد العظم»

«سویق باعث رویش گوشت و تقویت استخوان می‌شود.»

 

وقتی تنها کلمه سویق ذکر شود یعنی سویق گندم و جو، و برای دیگر انواع سویق قید آن هم ذکر می‌شود. یکی از علل شیوع مشکلات استخوانی و ضعف، غفلت مردم از سویق است. در روایات استفاده از سویق بسیار سفارش شده درباره سویق آمده:

«انما عمل بالوحی»

«(سویق) به سفارش وحی درست شده.»

(المحاسن،احمدبن محمدبن خالدالبرقی،ج۲،ص۴۸۸)

 

سویق به دو روش ساخته می‌شود در روش شیعیان ابتدا سبوس گندم و جو را جدا کرده و جداگانه آرد می‌کنیم سپس به نسبت مساوی (وزنی) آرد گندم و جو را با آرد سبوس گندم و جو مخلوط کرده و آرام‌آرام حرارت می‌دهیم تا آماده شود ولی اهل سنت گندم و جو را ابتدا تفت می‌دهند سپس آرد می‌کنند. از آنجا که سبوس کمتر نیاز به حرارت دارد و زود می‌سوزد بهتر است جدا تفت داده شود

 

⚫ نکته دیگر اینکه سبوس از مواد سلولزی است که جذب بدن نمی‌شود و شاید آرد کردن و تفت دادن آن باعث شود که بدن بتواند از آن استفاده کند.

 

⚫ مقدار مصرف برای بزرگسالان دو کف (یک یا دو قاشق غذاخوری) صبح ناشتا می‌باشد. وکودکان نصف قاشق غذا خوری

🔵 سویق گندم:

آرد گندم را تفت دهید و سپس الک کنید.
سبوس گندم را هم تفت دهید و الک کنید..
حال هر دو ماده را به هم مخلوط کنید.

موارد مصرف:سویق گندم در درمان سقط جنین موثر است
هم چنین چاق کننده است.


🔵  سویق جو:
مثل سویق گندم دست می آید.

موارد مصرف :مقوی و برطرف کننده ی برسام است و اگر به صورت خشک به جای صبحانه مصرف شود بدون ایجاد ضعف باعث لاغری می شود.کاهش دهنده ی قند است به طوری که مصرف دو قاشق غذا خوری همراه با هر وعده ی غذایی در مدت کوتاهی باعث قطع انسولین می شود.


🔵  سویق برنج:
هم می توان مثل سویق گندم بدست آورد و هم اینکه اول برنج سبوس دار را تفت داد و بعد آرد کرد .

موراد مصرف:برطرف کننده اسهال و گشاد کننده روده ها. برای افرادی که به علت لاغری بیمار شده اند بهترین چاق کننده است.


🔵  سویق عدس:
چون عدس سبوس ندارد، کافی است عدس را خوب آسیاب کنید و بعد آرد آنرا تفت دهید و مجددا آسیاب کنید و دوباره تفت دهید و الک کنید.

موارد مصرف: مقوی، قطع کننده عطش و تقویت کننده معده است. صفرا را خاموش و درون را خنک و هیجان خون را ساکن می کند. داروی خونریزی (عدم قطع حیض) زنان و شفای هفتاد نوع بیماری دیگر می باشد.


🔵  سویق سنجد:

ابتدا هسته سنجد را از گوشت سنجد با یک آسیاب معمولی جدا کنید.
بعد هسته را آسیاب کنید و جداگانه تفت دهید، و خوب الک کنید.
گوشت سنجد را نیز آسیاب کرده و تفت دهید و الک کنید.

حال پودر تفت داده هسته و گوشت سنجد را با هم مخلوط کنید.

موارد مصرف: مقوی و مؤثر در رشد و تحکیم بدن بویژه استخوان ساز و افزایش دهنده شیر مادر و قد


🔵  سویق سیب:

سیب را بتدریج رنده کنید، تفت دهید و پس از خشک شدن آنرا پودر کنید.


⚫  سویق نخود:نخودراآسیاب وبدون روغن تفت دهید.

موارد مصرف : مقوی، برطرف کننده ی مشکلات جنسی و ضعف کمر


⚫  سویق کامل:تمام سویق های نام برده رامخلوط کنید.

موارد مصرف : مقوی و انرژی زا، سویقی شامل تمام سویق ها که امید است خواص همه ی سویق ها را شامل شود


⚫  سویق کودک:تمام سویق های نام برده رامخلوط کنیدوکمی شکر(نیشکرنه چغندر که همان شکرسفید است) رابه آن اضافه کنید.

موارد مصرف : همان سویق کامل است با ذرات ریزتر و قابلیت انحلال در شیر برای مصرف آسان. مقوی و انرژی زا، سویقی شامل تمام سویق ها که امید است خواص همه ی سویق ها را شامل شود.


-سویق گندم و عدس جایگزین مناسب بجای قرص و قطره آهن کودک که بسیار مضر است.

-برای بلند شدن قد کودکان استفاده از سویقها مخصوصا سویق گندم،سنجد،جو مفید می باشد.

-مصرف سویق کودک و گندم در درمان بی اشتهایی کودکان تاثیر گذار است.

-مصرف سویق گندم جو عدس نخود سنجد و سویق کامل نیز برای درمان بواسیر مفید است.


⚫  دلیل اضافه کردن شکر

⚫  امام صادق علیه السلام:به کودک سویق باشکربدهید ،زیراگوشت رامی رویاند واستخوان راتقویت می کند

۱- میزان سبوس گندم باید حدودا دو برابر حد معمول سبوس اولیه خودش باشد.

۲- میزان تفت دادن آرد محصول با سبوس آن متفاوت است، تا بد طعم نشود.

۳-برای کسانی که باراول تهیه سویق راتجربه می کنند به احتمال اینکه نتوانند سویق راخوب درست کنند مقدارکمی ازمواداولیه رابرای تهیه سویق اختصاص بدهند تاخدای ناکرده اسرف نشود.


طرز مصرف:روش عمومی خوردن انواع سویق در بهترین حالت دو قاشق غذا خوری صبح ناشتا به صورت خشک است. مگر مواردی که نوع خوردن آن ذکر شده باشد

[wiloke_posts_slider post_type=”post” order_by=”post_date” posts_per_page=”5″ show_posts=”3″ image_size=”370,280″ categories=”1475″]
لطفا نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

خرید کارتریج لیزری

خرید کارتریج

خرید کارتریج لیزری

خرید کارتریج لیزری

لیزری

 

باشگاه دفاع شخصی

کلاس دفاع شخصی

شارژ کارتریج

شارژ کارتریج,تعمیرات پرینتر

بهترین قالیشویی مشهد

بهترین قالیشویی مشهد

بهترین قالیشویی مشهد

بهترین قالیشویی مشهد

روانشناس خوب در تبریز

کارتریج ایرانی پردیس

دفاع شخصی کاربردی

کلاس دفاع شخصی

خرید کارتریج لیزری

خرید کارتریج لیزری

خرید کارتریج لیزری

خرید کارتریج لیزری

 

بالا