آشنایی با ورزش باستانی کوراش

معرفی ورزش کوراش ، تاریخچه و قوانین

آشنایی با ورزش باستانی کوراش

ورزش کوراش یکی از ورزش های باستانی می باشد که خاستگاه آن در منطقه تاجیکستان و ازبکستان امروزی است. این ورزش در طول قرن ها در مراسم خاصی اجرا می شده است و امروزه به شکل جدید و بر اساس قوانین جدید اجرا می شود. این ورزش تقریبا شبیه به ورزش کشتی است اما دارای تفاوت ها و مزایای خاصی نسبت به آن می باشد.

کوراش نوعی کشتی سرپا و باستانی است که از 3500 سال پیش در منطقه ماوراءالنهر در ازبکستان و تاجیکستان امروزی نشأت گرفته است. کوراش یک واژه ازبکی است و به معنی کشتی گرفتن می باشد. این واژه در بسیاری از منابع شرقی به عنوان یک رقابت یا سرگرمی ورزش عمومی می باشد.

ورزش کوراش در ایران شباهت هایی با کشتی های محلی و زورخانه ای در منطقه خراسان، گیلان، مازندران، کردستان و سیستان و بلوچستان، قزوین، آذربایجان ، خوزستان و یزد دارد. در این مقاله  جهت آشنایی با ورزش باستانی کوراش همراه ما باشید .

آشنایی با ورزش باستانی کوراش

تاریخچه کوراش

بر اساس یکی از افسانه های آسیای جنوبی به نام آپری سات گاموش، این ورزش یکی از ورزش های مورد علاقه و احترام بوده و توسط مردم جنوب آسیا تمرین می شده است. بسیاری از فلاسفه و تاریخ نویسان در نوشته های خود در مورد این ورزش مطالبی به رشته تحریر در آورده اند.

 

برخی از فلاسفه و دانشمندان بزرگ شرق نوشته اند که کوراش یکی از بهترین راه ها برای حفظ بهداشت و سلامت جسمانی و فکری است.

در مورد اینکه کوراش برای اولین بار در چه مکانی و چه زمانی و توسط چه کسانی تمرین می شده است اطلاعات دقیقی در دست نیست. اما دانشمندان بر این باورند که این ورزش یکی از قدیمی ترین رقابت های رزمی ورزشی بوده است و توسط مردم باستان انجام می شده است.

 

این ورزش در قرن 9 میلادی وارد یک مسیر پیشرفت شد و در آن زمان مردم جنوب آسیا به عنوان یک سرگرمی و تفریح در مراسم اجتماعی مانند تعطیلات رسمی، مهمانی و عروسی و جشن های زمان صلح، آن را اجرا می کردند و از ورزش کوراش تغییر شکل داد.

از قهرمانان تاریخی این رشته ورزشی می توان به محمد خوارزمی یا همان پوریای ولی که در قرن 12 میلادی می زیست اشاره کرد.

 

بعد ها تیمور لنگ از ورزش کوراش برای تربیت و بهبود وضعیت بدنی سربازان استفاده کرد. تیمور لنگ قوی ترین و شکست ناپذیر ترین مرد زمان خود بود.

اکنون در ازبکستان این ورزش باستانی که نسل به نسل به ارث رسیده توسط دو میلیون نفر به طور مداوم انجام می شود.

 

قوانین کوراش

قوانین کوراش هرگونه حرکت روی زمین را ممنوع می کند. عمل فقط در حالت ایستاده مجاز است – هیچ کار زمینی وجود ندارد و بازیکنان فقط می توانند از پرتاب و رفت و آمد پا استفاده کنند. هرگونه تکنیک استفاده از بازو ، چاک و لگد ، و همچنین گرفتن زیر کمربند اکیدا ممنوع است. همه اینها باعث می شود کوراش یک ورزش ساده ، دوستانه ، جالب ، پویا و ایمن برای تمرین باشد.

 

هر كدام از كشتي‌گيران كوراش لباسي به رنگ آبي و سبز و شلواری سفيد رنگ، بر تن دارند و اين از علامت های مشخصه اين ورزش در مقايسه با جودو است.

مسابقات کوراش در 4 وزن برگزار می شود و انجام آن لازمه تبعیت از نظم و قانون خاصی است. کوراش در هر دو رشته زنان و مردان برگزار می شود. مسابقه کوراش با وضعیت سلام کردن دو بازیکن که به آن تعظیم می گویند آغاز می شود.


اگر به دنبال کلاس دفاع شخصی درتهران هستید حتما این مطلب را ببینید .


روش های امتیاز دهی در کوراش

در این ورزش سه روش برای امتیاز دهی وجود دارد که به شرح زیر می باشد.

 

هلال Halal

به معنی هنر انداختن حریف به پشت با تمام سرعت و نگه داشتن او می باشد و بازیکنی که این فن را به طور مستقیم اجرا می کند به عنوان برنده مسابقه اعلام می شود.

 

یامبوش

انداختنی که به طور کامل یک فن Halal نیست اما وضعیتی نزدیک به آن است که یامبوش نامیده می شود. هر دو فن یامبوش یک هلال به حساب می آیند.

 

#مجله ورزشی

لطفا نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.

خرید کارتریج لیزری

خرید کارتریج

خرید کارتریج لیزری

خرید کارتریج لیزری

لیزری

 

باشگاه دفاع شخصی

کلاس دفاع شخصی

شارژ کارتریج

شارژ کارتریج,تعمیرات پرینتر

بهترین قالیشویی مشهد

بهترین قالیشویی مشهد

بهترین قالیشویی مشهد

بهترین قالیشویی مشهد

روانشناس خوب در تبریز

کارتریج ایرانی پردیس

دفاع شخصی کاربردی

کلاس دفاع شخصی

خرید کارتریج لیزری

خرید کارتریج لیزری

خرید کارتریج لیزری

خرید کارتریج لیزری

 

بالا